Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Recruitmentsites AEX-bedrijven niet op orde

26-02-2009 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 2.470 keer | Stuur door |

Ruim tweederde van de recruitmentsites van aan de AEX genoteerde bedrijven voldoet niet aan de randvoorwaarden die anno 2009 gesteld mogen worden aan een effectieve recruitmentsite. Dat is de conclusie van het jaarlijkse onderzoek ‘Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsite’van onderzoek van Intelligence Group.

Geen arbeidsvoorwaarden en sfeerimpressie
Het ontbreekt op de recruitmentsites van de AEX bedrijven voornamelijk aan informatie over arbeidsvoorwaarden (incl. salaris) en het geven van een sfeerimpressie. KPN heeft bijvoorbeeld een zeer informatieve en toegankelijke recruitmentsite, maar wat zij het arbeidspotentieel te bieden heeft wordt op geen enkele wijze op de recruitmentsite duidelijk gemaakt. Dit is een gemiste kans, aangezien het arbeidspotentieel het belangrijk vindt om deze aspecten terug te vinden op een recruitmentsite.

Naast informatie over arbeidsvoorwaarden en een sfeerimpressie, worden nog vijf andere aspecten als randvoorwaarde gesteld:

 • in hoeveel clicks is de recruitmentsite vanaf de corporate site te bereiken,
 • wat is de algemene indruk van de recruitmentsite,
 • in welke mate verstrekt het bedrijf bedrijfsinformatie,
 • kan er online gesolliciteerd worden,
 • biedt het bedrijf voldoende mogelijkheden om contact op te nemen.

Contactmogelijkheden eveneens niet duidelijk
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de recruitmentsites van de AEX bedrijven ook onvoldoende inzicht geven in de mogelijkheden waarmee geïnteresseerden contact kunnen opnemen met de organisaties. Op de recruitmentsite van TNT Post zijn geen algemene contactgegevens van een HR afdeling en/of recruiter te vinden. Om toch contact te krijgen met het postbedrijf kan een geïnteresseerde een algemeen e-mailformulier invullen.

Reed Business de beste van de AEX bedrijven
Reed Business, onderdeel van uitgeverij Reed Elsevier, voert de lijst van de AEX bedrijven aan. Op plaats twee staat KPN en de derde plaats wordt ingenomen door Philips. De onderstaande tabel maakt de ranking van de AEX bedrijven inzichtelijk, evenals of de recruitmentsite wel of niet voldoet aan de randvoorwaarden. De bedrijven met een * voldoen niet aan één of meer van de gestelde randvoorwaarden.

 1. Reed Elsevier
 2. KPN *
 3. Philips *
 4. ASML
 5. Heineken *
 6. Aegon
 7. Fortis *
 8. Akzo Nobel *
 9. TNT *
 10. Shell
 11. Randstad
 12. Ahold *
 13. DSM
 14. Corio *
 15. Wolters Kluwer *
 16. TomTom *
 17. Koninklijke BAM Groep *
 18. USG People *
 19. Wereldhave *

Bron: Intelligence Group

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven