Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Kosten recruitmentsite vaak onbekend

02-04-2009 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 4.363 keer | Stuur door |

Werven via de eigen website heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Vrijwel iedere werkgever heeft anno 2009 een pagina met vacatures of een complete werken-bij-site. Toch kan bijna de helft van de hr-afdelingen niet zeggen welk deel van het recruitmentbudget aan de eigen recruitmentsite wordt besteed. Dit is één van de conclusies van een onderzoek onder ruim 350 werkgevers en hun recruitmentsite door Intelligence Group.

Nog geen 2% gaat naar de recruitmentsite
Uit het onderzoek van Intelligence Group blijkt dat werkgevers maar weinig budget vrijmaken voor de recruitmentsite. Gemiddeld gaat nog geen 2% van het budget voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment naar de recruitmentsite. Uitgaande van een gemiddelde kosten per vacature (cost per hire) van € 3.000 in Nederland betekent dit dat per vacature maximaal € 60,00 naar de recruitmentsite gaat. Dit terwijl de recruitmentsite het belangrijkste middel is bij werving. Van laag tot hoog opgeleide medewerkers, van jong tot oud.

46% kent bezoekersaantallen van de recruitmentsite
Niet alleen het budget voor de recruitmentsite blijken veel werkgevers niet inzichtelijk te hebben, ook qua effectiviteit is weinig bekend. Zo kent slechts 46% van de diegenen die recruitmentsites onder hun hoede hebben, de bezoekersaantallen. Nog geen 30% weet door hoeveel unieke personen de vacatures op de site worden bekeken, of hoeveel tijd bezoekers gemiddeld op de site zitten.

Snelheid proces essentieel
Bij slechts 15% van de recruitmentsites weet men precies hoeveel dagen het duurt totdat het contract wordt getekend. Hoe langer een procedure duurt, hoe meer sollicitanten afhaken in het proces. Na een sollicitatie moet een kandidaat binnen 48 uur een persoonlijke reactie krijgen van de recruiter, liefst telefonisch. En ook de gesprekken moet niet te lang erna plaatsvinden. Vanaf het moment van het extern plaatsen van een vacature tot en met de handtekening mag een procedure niet langer duren dan 28 kalenderdagen. Als je tenminste de beste mensen wil krijgen. En ondanks een verruiming van de arbeidsmarkt is dit nog steeds van groot belang.
Bron: Intelligence Group 

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven