Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Respons vacaturesite verloopt deels via recruitmentsite

16-04-2009 | Door: Martijn Hemminga | Nieuws | 5.395 keer | Stuur door |

Wanneer je een vacature plaatst op een vacaturesite zoals Monsterboard.nl of Intermediair.nl, blijkt dat een deel van de respons uiteindelijk via de eigen recruitmentsite komt. In opdracht van VNU Media heeft onderzoeksbureau Millward Brown een onderzoek gehouden onder 2.979 bezoekers van vacaturesites. vacatures worden gezocht op de vacaturesites, maar voor meer informatie wordt vervolgens de recruitmentsite bezocht.

Sollicitant wil solliciteren via e-mail
Het onderzoek maakt duidelijk dat de voorkeur voor de wijze van solliciteren bij de respondenten vooral uitgaat naar het solliciteren per e-mail (37%). De deelnemers aan het onderzoek geven aan dat ze geschikte vacatures zoeken en vinden op vacaturesites en daarna op de website van het bedrijf gaan zoeken voor meer informatie. Uiteindelijk solliciteert men het liefst door een CV en sollicitatiebrief per e-mail te sturen. De onderzoekers concluderen hieruit dat een groot gedeelte van de respons van vacaturesites niet rechtstreeks via vacaturesites zelf verloopt, maar veelal ook via andere kanalen. Na het solliciteren per e-mail is het gebruik van de sollicitatiebutton op een vacaturesite het populairst (34%). Solliciteren middels een brief of per telefoon gebeurt nauwelijks meer.

Niet alle respons is direct meetbaar
VNU Media merkt dat organisaties zich door de recessie meer en meer afvragen of de verschillende wervingskanalen wel voldoende opleveren. De onderzoekers concluderen dat een deel van de sollicitaties die via e-mail bij een organisatie binnenkomen ook op het conto van een vacaturesite gezet kunnen worden.

Zorg dat je kunt meten
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat organisaties vaak aan de kandidaat zelf overlaten hoe hij/zij wil solliciteren. Kandidaten kiezen dan vaak voor de e-mail omdat ze denken dat dit bij de werkgever ‘beter’ overkomt. Veel organisaties geven in hun vacatures niet duidelijk aan op welke manier ze een sollicitatie willen ontvangen. Zeker in een tijd waarin een organisatie wil meten wat iedere Euro oplevert is het verstandig om dit juist wel te doen. Alleen op die manier kun je de respons op een vacature goed meten en je investeringen in recruitmentmedia op de juiste wijze waarderen.
Bron: VNU Media

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven