Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Nog steeds vacatures op recruitmentsites

20-01-2010 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 8.484 keer | Stuur door |

Bij de werkgevers van de 100 beste recruitmentsites in Nederland is geen sprake van een vacaturestop. Op 99 van deze sites stonden zelfs vacatures. Dit blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group, dat het belang van open arbeidsmarktcommunicatie op recruitmentsites benadrukt.

Geen vacaturestops

Veel grote werkgevers hadden tijdens de crisis van 2002-2004 volledige vacaturestops. Daarvan is nu geen sprake, maar wel van een duidelijke vacaturedaling. Momenteel publiceren ook bedrijven die reorganiseren vacatures. En bij werkgevers zonder vacatures is open solliciteren wel mogelijk. Ook buiten de onderzochte werkgevers komen algehele vacaturestops volgens de Intelligence Group nauwelijks voor.

Benoemen van de crisis

De Brauw Blackstone Westbroek, winnaar van de Gouden Cursor voor beste recruitmentsite van 2009, werd door de jury onder meer gecomplimenteerd vanwege het benoemen van de crisis op haar recruitmentsite en deze te gebruiken in haar arbeidsmarktcommunicatie. Doordat er gemiddeld genomen veel minder vacatures zijn, is de eigen recruitmentsite bij uitstek de plek om met potentiële medewerkers te communiceren. Negentien van de onderzochte werkgevers benoemen de crisis, en/of het effect van de crisis op hun werkgeverschap, op hun recruitmentsite. Bijvoorbeeld:

  • “Altijd genoeg werk binnen Van der Velden Rioleringsbeheer. Bij Van der Velden Rioleringsbeheer is sinds haar bestaan nog nooit iemand vetrokken in verband met een afname van het werk
  • Om sterker uit de crisis te komen gaat er bij Verkeer en Waterstaat komend jaar een schep bovenop.
  • Gezien de wereldwijde financiële situatie is er momenteel een gering aantal vacatures (KLM)
  • Corus heeft het productieniveau van de installaties aangepast aan de marktvraag. Als gevolg daarvan zijn er op dit moment bijna geen vacatures bij het staalbedrijf in IJmuiden.

Veruit de meeste van de onderzochte werkgevers (81) communiceren nu niet anders c.q. geven geen extra informatie op hun recruitmentsite dan voor de crisis. Een gemiste kans omdat de recruitmentsite bij uitstek de plek is om dit wel te doen. De negentien werkgevers die dit wel doen, gebruiken de crisis juist om te werven of extra vertrouwen en onderscheidend vermogen te realiseren.

De Intelligence Group onderzocht in oktober en november 2009 de honderd best scorende recruitmentsites in de ‘Nationale Monitor van beste recruitmentsite 2009’  ter voorbereiding op de verkiezing van beste recruitmentsite van Nederland 2010, op 25 maart in Rotterdam.

Bron: Intelligence Group

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 20-01-2010 om 18:33 en is terug te vinden in de categorie Onderzoek. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Charlotte heeft op november 1, 2010 14:14 een reactie geplaatst.

    Voor mij is dit een verrassende uitkomst. Op dit moment ook op zoek naar een werkplek dacht ik dat de social networks wel een belangrijke rol spelen. De meeste ondernemingen hebben een eigen Facebook account om hier de actuele ontwikkelingen en vacatures te publiceren. Ik persoonlijk vindt de jobbeurzen de meest betrouwbare informatiebron.

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven