Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Weinig mobiele recruitmentsites in Nederland

08-02-2010 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 6.214 keer | Stuur door |

De Nederlandse recruitmentwereld is nog niet klaar voor mobiel. Slechts één van de 100 beste recruitmentsites heeft een mobiele variant. Daarnaast hebben vier werkgevers een recruitmentsite die goed leesbaar is via de mobiele telefoon, maar daar niet specifiek voor gebouwd is. Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group.

Mobiele sites komen niet vaak voor

Slechts één van de onderzochte recruitmentsites heeft een mobiele variant. Het gaat hier om de recruitmentsite van Deloitte, m.werkenbijdeloitte.nl. Daarnaast heeft Deloitte een app (applicatie) ontwikkelt voor de Apple iPhone. Verder hebben KPN en KLM wel een mobiele website, maar niet voor het werkenbij-gedeelte van hun site. De sites www.werkenbijdemarine.nl, www.werkenbijdebrauw.nl, www.werkenmetgedetineerden.nl en www.werkenbijamerpoort.nl zijn goed leesbaar op de mobiele telefoon, ondanks dat deze sites geen specifiek gebouwde mobiele site hebben.

Kopie van normale site

In het algemeen geldt dat mensen die via hun mobiele telefoon een recruitmentsite bezoeken een kopie van de ‘normale’ site te zien krijgen. Dit betekent dat werkzoekenden goed moeten inzoomen, voordat de content op de site goed leesbaar wordt op het mobiele toestel. Dit inzoomen komt de leesbaarheid niet ten goede en zal door gebruikers als onprettig worden ervaren. Sommige sites zijn zelfs helemaal niet meer leesbaar, doordat allemaal verschillende delen van de site elkaar overlappen.

Bezoek recruitmentsites via mobiel is beperkt

De beroepsbevolking heeft nog maar weinig ervaring met het gebruik van mobiele telefoons ter oriëntatie op een baan of werkgever. In het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) is respondenten gevraagd of zij wel eens via de mobiele telefoon een recruitmentsite van een werkgever hebben bezocht. Slechts 3% van de ondervraagden blijkt dat wel eens gedaan te hebben. Verder geeft 3% aan wel eens via de mobiele telefoon vacatures te hebben gezocht. Uit deze cijfers blijkt dat de beroepsbevolking de mobiele telefoon nog niet heeft omarmd als medium voor arbeidsmarktoriëntatie.

Bron: Intelligence Group

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven