Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Recruitmentsite Hogeschool Rotterdam live

22-03-2010 | Door: Martijn Hemminga | Praktijk | 6.974 keer | Stuur door |

Op maandag 22 maart is de nieuwe recruitmentsite van Hogeschool Rotterdam live gegaan. In het thema ‘Rotterdamse Energie’ kunnen geïnteresseerden kennis maken met de hogeschool als werkgever. De recruitmentsite van de hogeschool is nog in betafase maar Recruitmentsites.info nam alvast een kijkje.

Introfilm

Het laden van de homepage duurt bijna 10 seconden, maar dan wordt je wel overdonderd door een paginavullende animatie met in de hoofdrol ‘Rotterdamse energie’. Je krijgt bij het openen wel de mogelijkheid om de film te skippen, maar deze optie verdwijnt al na een paar seconden. Gelukkig blijkt de ‘skip intro’ tekst rechtsonderin ook te staan. Na de introfilm blijft er een achtergrondmuziekje aanstaan. Rechtsboven is een luidsprekericoontje te zien, maar deze werkt nog niet. Gelukkig zit er een aan- en uitknop op de boxen. In het midden draait een wereldbol. Wanneer je hierover heen gaat, lichten foto’s en filmpjes op. Doorklikken op de foto’s is erg ’klikintensief’; je moet er een aantal keer voor klikken (openen en sluiten). Er is geen slideshow voorhanden die je automatisch door de foto’s loodst, wat wel zo gebruikersvriendelijk is.

Navigatie

Het is even zoeken naar de navigatie want deze is op 3 plekken te vinden. In de bovenbalk, een blauwe pijl rechtonder en rechts een tabje met de tekst ‘menu’ erin. Na wat klikken kom je er achter wat je waar vindt, maar echt handig is het niet. Zeker omdat vacatures in alle drie de menu’s terug te vinden is.

Informatief

De arbeidsvoorwaarden staan goed omsschreven op de site, net als de organisatie en hoe het sollicitatieproces verloopt. Ook de Rotterdamse Energie wordt uitgelegd, maar het leukste was natuurlijk als medewerkers zelf aan het woord zouden komen om hun Rotterdamse Energie zelf uit te leggen.

Integratie social networks

De integratie met social networks moet nog worden uitgebreid. Momenteel bestaat deze integratie uit een nieuwssectie die opent in Twitter, wat natuurlijk nog niet echt integratie is. En je kunt vacatures delen via sociale netwerken. Er is verder geen link naar plekken op sociale netwerken waar de hogeschool actief is, terwijl deze er wel zijn op Hyves en LinkedIn.

Vacatures en solliciteren

De 12 vacatures zijn goed te vinden via de site. Ook is er een makkelijke zoekfunctie ingebouwd. De structuur van de vacatureteksten kan beter maar is op zich duidelijk. Doorklikken naar het sollicitatieformulier is minder. Ondanks alle mogelijkheden om automatisch cv’s in een database te laten lopen en de kandidaat dus niet zijn/haar cv hoeft over te typen, is hier niet voor gekozen. Kandidaten moeten 4 tabbladen doorlopen waarbij in tabblad 2 wordt gevraagd om opleidingsniveau, diploma en laatste werkervaring in te vullen. Dit gaat de hogeschool zeker kandidaten kosten.

Credits

De site is gemaakt door IN10 en het thema ‘Rotterdamse Energie’ komt van Nijgh.

Overall

De site is net live en er staat duidelijk beta boven de site. De eerste indruk is goed, zeker qua animatie. Maar als je nagaat dat er bijvoorbeeld nog geen testimonials van medewerkers opstaan en de echte interactie nog ontbreekt, is er nog voldoende werk aan de winkel. Maar de potentie is er, zeker als je kijkt hoe de gemiddelde recruitmentsite in het onderwijs er uitziet.

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven