Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Website werkgever belangrijkste informatiebron

07-04-2010 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 12.151 keer | Stuur door |

Voor het vinden van informatie over een organisatie is de website van de organisatie de meest belangrijke bron. Deze informatiebron wordt ook als meest betrouwbaar beschouwd. Google is een veelgebruikte informatiebron, maar geldt niet als één van de meest betrouwbare bronnen blijkt het onderzoek van Intelligence Group.

Betrouwbare informatie over de werkgever

Intelligence Group onderzocht waar de beroepsbevolking informatie over een organisatie zoekt, na het vinden van een vacature. 85 Procent van de 552 respondenten geeft aan dit via de website van de organisatie te doen. Deze informatiebron wordt ook beschouwd als het meest betrouwbaar. De helft van de respondenten koos de bedrijfswebsite als één van de drie meest betrouwbare informatiebronnen. Google staat op de tweede plaats van meest belangrijke informatiebronnen, maar wordt slechts door één op vijf genoemd als meest betrouwbare informatiebron. Onderstaande tabel geeft het totale overzicht van de resultaten.

Informatiebron Belang Betrouw-
baarheid
Website van de organisatie 85% 50%
Google 74% 22%
Vrienden, familie of bekenden 39% 26%
Recruitmentsite van de organisatie 25% 12%
Nieuwssites 13% 13%
Online social networks 10% 5%
Jaarverslagen 9% 23%
Kamer van Koophandel 8% 6%
Discussiefora op internet 7% 35%

Bron: Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO), november 2009 (N= 552)

Peer-to-peer

Zogeheten peer-to-peer informatie scoort erg goed op het aspect betrouwbaarheid. Daarbij valt op dat discussiefora volgens 35% van de respondenten tot de drie meest betrouwbare informatiebronnen behoren, terwijl slechts 7% aangeeft deze bronnen te gebruiken. Een bekend forum waar veel over werkgevers in de ICT wordt gediscussieerd is Tweakers.net. (Oud-)medewerkers discussieren hier open en bloot over cultuur en arbeidsvoorwaarden van ICT-werkgevers.

Vrienden en bekenden zijn opvallend genoeg iets minder betrouwbaar (26%), maar worden wel door vier van de tien respondenten gebruikt als informatiebron. Online social networks spelen nog een beperkte rol, zowel qua belang als qua betrouwbaarheid.
Bron: Intelligence Group

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 07-04-2010 om 11:53 en is terug te vinden in de categorie Onderzoek. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
2 Comments so far

  1. Site werkgever volgt na lezen vacaturetekst | Vacatureteksten.info – alles over vacatureteksten, vacaturetekst, personeelsadvertentie, personeelsadvertenties, vacature, vacatures heeft op augustus 9, 2010 11:10 een reactie geplaatst.

    [...] bron Uit eerder onderzoek van Intelligence Group bleek reeds dat de corporate website het meest belangrijk wordt gevonden [...]

  2. Na lezen vacature wordt corporate site bezocht | Recruitmentsites.info – Alles over de ‘werken bij’-website: de wervingssite heeft op augustus 9, 2010 11:14 een reactie geplaatst.

    [...] Informatiebron Werkgeverssite belang-rijkste informatiebron [...]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven