Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

4e Digitaal-Werven verkiezing van start

19-07-2010 | Door: Martijn Hemminga | Nieuws | 5.543 keer | Stuur door |

Op woensdag 6 oktober 2010 wordt voor de 4e maal de prijs uitgereikt aan de werkgever met  ’de beste digitale sollicitatie-ervaring’. Hierbij staat de recruitmentsite centraal, maar ook het sollicitatieproces en de aanwezigheid op sociale media worden meegenomen.

Onderzoeksopzet

Het onderzoek Digitaal-Werven bekijkt websites op meer dan 75 onderdelen. Op basis van deze beoordeling zullen de allerbeste websites worden genomineerd voor ‘de beste digitale sollicitatie-ervaring van Nederland’. Uit deze genomineerden zal door een onafhankelijke vakjury de winnaar worden bepaald. Eerdere winnaars waren Tam Tam (2009), Tennet (2008) en Reed Business (2007). Aanmelden staat open voor alle organisaties die niet voor derden werven (dus geen uitzendbureaus, W&S bureaus of jobboards, tenzij deze een specifieke eigen werkenbij site hebben voor werken bij hun eigen organisatie). De reden hiervoor is dat het onderzoek voor deze partijen niet geschikt is omdat werven voor derden toch iets fundamenteel anders heeft dan werven voor de eigen organisatie.

Het onderzoek heeft ook weer een kleine update gehad. De corporate site zelf telt niet meer mee, aangezien recruiters daar bijzonder weinig invloed op hebben. Nieuw in het onderzoek is de aanwezigheid in social media, waar enkele vragen en testen voor zijn opgenomen.

Programma event

Het event zal een hele dag duren omdat de bezoekers zelf aan de slag gaan, met inspiratie van enkele sprekers. Elke organisatie die dat wenst kan zichzelf als case opgeven. Dit houdt in dat een groepje (at random samengesteld) voor dit bedrijf een arbeidsmarkt propositie uitwerkt en daar later middelen aan koppelt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, elke organisatie die komt mag zichzelf hiervoor aanmelden. De opening keynote dit jaar is Joost Schrage, zelfstandig merkadviseur, ex-ARA, ex-TMPW. Hij zal zijn visie geven op strategische arbeidsmarktpositionering.

Daarna gaan de groepen aan de slag en na de lunch zullen een drietal partijen 15 minuten vertellen en/of een demo geven over een (bijzondere) tool waarmee je arbeidsmarktcommunicatie kan bedrijven. Hierbij zullen minimaal één, mogelijk twee van de best bewaarde geheimen van Nederland op dit gebied gepresenteerd worden. De groepen zullen uitwerken hoe de strategische arbeidsmarktpropositie uitgewerkt wordt in middelen, waarna men zal pitchen voor de dagprijs. De dagjury trekt zich dan terug, waarbij de resultaten van het onderzoek van Digitaal-Werven bekend gemaakt zullen worden. Tot slot natuurlijk de prijsuitreiking van de dagprijs en de award voor de beste Digitale Sollicitatie-Ervaring.

Kijk voor meer informatie en om jouw recruitmentsite aan te melden op de website.

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven