Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Na lezen vacature wordt corporate site bezocht

09-08-2010 | Door: Martijn Hemminga | Nieuws | 7.185 keer | Stuur door |

Na het lezen van een interessante vacaturetekst bezoekt bijna 70% van de actief en latent zoekenden in Nederland eerst de website van de werkgever. Dit blijkt uit een onderzoek van Digitaal-Werven onder 1.000 mensen.

Geen rol voor LinkedIn

Bijna 13% neemt eerst contact op met de contactpersoon in de advertentie en 10% gaf aan direct te solliciteren. Nog geen 3% gaat in Linkedin op zoek naar iemand die er werkt of heeft gewerkt om informatie in te winnen.

Hoe jonger hoe vaker de website wordt bezocht

Verdere uitsplitsing van de resultaten naar leeftijd en regio laten zien dat mensen in het Noorden en mensen tussen de 45 en 54 relatief veel vaker wel direct solliciteren na het zien van een advertentie. Jongere werknemers tussen de 25 en 34 bezoeken significant vaker de website van de werknemer.

Corporate site en recruitmentsite

In het onderzoek is helaas geen verschil gemaakt tussen de corporate website en de recruitmentsite (werken bij-gedeelte) van de werkgever. P&O heeft namelijk zelf in de hand wat er op het vacaturegedeelte staat van de corporate site staat, maar niet wat er op de corporate site staat. Ondanks dat bijna 70% van de mensen die een interessante vacature lezen hier wel naar toe gaan. Op de homepage van de corporate site moet dus een duidelijke link staan naar de recruitmentsite.

Betrouwbare bron

Uit eerder onderzoek van Intelligence Group bleek reeds dat de corporate website het meest belangrijk wordt gevonden voor informatie over een organisatie. Deze informatiebron wordt ook als meest betrouwbaar beschouwd.

Verantwoording

Het onderzoek werd verricht onder een panel van Multiscope Marktpeiler. In de eerste week van augustus kregen 1.000 mensen de vraag voorgelegd: Stel, u ziet een leuke vacature op een vacaturebank of website. Welke actie onderneemt u als eerst? Van de in totaal 1.000 reacties waren er 818 relevant (mensen met pensioen of in de WAO, ondernemers en mensen die expliciet aangeven geen nieuwe baan te willen zijn eruit gefilterd).
Bron: Digitaal-Werven

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven