Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Parttime niet terug te vinden op recruitmentsites

07-02-2011 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 5.269 keer | Stuur door |

Parttime niet terug te vinden op recruitmentsitesWerkgevers die zich profileren als gezinsvriendelijk attenderen werkzoekenden op hun website onvoldoende op de parttime mogelijkheden. Dat concludeert Moedercontracten.nl op basis van een onderzoek onder 100 Nederlandse ‘werken bij’ sites.

Geen melding van parttime banen op recruitmentsite

70 % van de bedrijven doet geen melding van parttime banen op de eigen website en bij 74 % kan er zelfs niet gezocht wordt op parttime banen. Slechts 6 % van het totale vacature aanbod op deze recruitmentsites betreft een parttime functie terwijl ruim 30 % van de Nederlandse werknemers tussen de 25 en 55 jaar parttime werkt. Volgens Moedercontracten.nl zoekt ongeveer 70 % van de hoogopgeleide vrouwen tussen 25 en 55 jaar online naar een parttime baan. Als de gezinsvriendelijke bedrijven deze groep wil bereiken, zullen ze hun online uitingen moeten aanpassen, aldus de conclusie van het onderzoek.

Ook in vacatureteksten wordt parttime niet vermeld

In bijna tweederde van de parttime vacatures wordt het woord ‘parttime’ niet vermeld. Dit heeft grote gevolgen voor de vindbaarheid van deze vacatures, omdat het woord ‘parttime’ wel tot de belangrijkste zoekwoorden behoort binnen vacaturesites en zoekmachines blijkt uit onderzoek van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Bijna tweederde werkgevers vermeldt het woord parttime niet

Uit het onderzoek onder meer dan 57.000 vacatureteksten, waarvan 6.664 parttime waren, blijkt dat in slechts 36,7% van de vacatures die gerubriceerd zijn als ‘parttime’ of waar maximaal 32 uur wordt gevraagd, het woord ‘parttime’ wordt genoemd. Volgens de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie laten werkgevers hier een grote kans liggen. “Nederland is parttime land nummer 1 wereldwijd en mensen gebruiken het woord dan ook veelvuldig in hun zoekopdrachten. Werkgevers denken dat het vermelden van het aantal uren, fte of een percentage voldoende is. Maar dit zijn woorden waar mensen niet op zoeken. Als een bepaald woord niet in de vacaturetekst staat, wordt de vacaturetekst niet gevonden. Niet op de eigen recruitmentsite, maar ook niet op vacaturesites.”

Bronnen: Moedercontracten.nl | Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven