Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

De recruitmentsite technisch goed vindbaar

07-03-2011 | Door: Martijn Hemminga | Checklists | 10.274 keer | Stuur door |

De recruitmentsite technisch goed vindbaarMet 94% van de Nederlanders als gebruiker van Google kun je er niet omheen om de recruitmentsite goed vindbaar te maken. Al snel komt meer dan de helft van al het verkeer via zoekmachines op de recruitmentsite. In dit Recruitmentsites.info-artikel tips om de recruitmentsite technisch optimaal vindbaar te maken.

Onderstaande tips zijn meestal niet relevant om zelf als werkgever uit te voeren, maar wel relevant bij de selectie van een bureau die de recruitmentsite gaat maken of bij een briefing. Uitaard kun je ook kijken of de huidige recruitmentsite deze technische aspecten heeft.  Onderstaande punten vormen de basics. Bij een bureau die hier niet standaard mee werkt, moet je je afvragen of dit bureau de juiste keuze is (geweest).

1. Mooie url’s: paginatitel in het webadres

Websites waarbij de paginatitel is verwerkt in het webadres (url) worden beter gevonden in zoekmachines. Dus ‘url.nl/vacatures/secretaresse.php’ is beter dan ’/url.nl/vacatures/?34567.php’.

2. Paginatitel moet vooraan in de browserbalk staan

Iedere pagina heeft een andere titel. Deze paginatitel moet in de titelbalk van de browser zichtbaar zijn, helemaal linksbovenaan. De paginatitel moet helemaal vooraan staan en de naam van de site achteraan: ‘Onze arbeidsvoorwaarden – Werken bij Organisatie X’.

3. Maak gebruik van een sitemap

Gebruik een sitemap waarop je alle links naar verschillende pagina’s op de recruitmentsite plaats. Zodra de zoekmachine de sitemap indexeert zullen alle paginalinks in de sitemap worden geïndexeerd. Daarnaast biedt het de bezoeker van de recruitmentsite een mooi overzicht van alle pagina’s.

4. Snelladende pagina’s scoren beter in zoekmachines

Maak webpagina’s niet te zwaar. dat is irritant voor bezoekers, maar ook Google is er niet blij mee. Webpagina’s die sneller laden, worden door Google namelijk hoger in de ranking geplaatst. Je kunt dit online eenvoudig checken op deze website. Meer informatie hierover vind je in deze case van Onetomarket op Marketingfacts.nl.

5. Gebruik heading (H1 t/m H4) tags

Maak een recruitmentsite overzichtelijk en gebruik heading tags om teksten van elkaar te onderscheiden. Zoekmachines weten dat dat wat tussen de heading tags staat belangrijk is, omdat het om (sub)titels gaat. Waarbij <H1> de hoofdtitel is van een pagina en <H2> tot en met <H3> in volgorde van belangrijkheid de subpagina’s. Gebruik een pakkende (sub)titel die iets te maken heeft met de onderliggende tekst waarbij je zoveel mogelijk rekening houdt met zoekwoorden waarop veel wordt gezocht.

6. Plaats vacatures binnen de website

Veel werkgevers plaatsen hun vacatures vanuit een recruitmentsysteem via een iframe (scherm in een scherm) op hun recruitmentsite. Hierdoor staan de vacatures niet echt op de recruitmentsite en worden door zoekmachines dan ook niet herkent als onderdeel van de recruitmentsite. Overigens zijn frames voor een recruitmentsite in het algemeen niet handig. Zoekmachines zijn namelijkslecht in staat om het onderwerp (thema) van de pagina te bepalen, daar de pagina is opgebouwd uit meerdere subpagina’s, de frames.

7. Gebruik een kruimelpad (breadcrumbs)

Met een kruimelpad kan de interne linkstructuur van een recruitmentsite sterk worden verbeterd. Tevens is het voor de bezoeker een handig hulpmiddel om te weten waar hij/zij zich bevindt op de site. Zeker wanneer hij/zij via een zoekmachine op die pagina is gekomen. Een kruimelpad kan er zo uitzien: ‘home > vacatures > secretaresse’.

8. Pagina’s delen en liken via social media

[Toegevoegd januari 2012] Sociale media gaan een steds grotere rol spelen bij de vindbaarheid van recruitmentsites. Doordat bezoekers van de site een pagina kunnen liken of doorsturen in hun sociale netwerk, wordt ook de vindbaarheid via zoekmachines vergroot. Zeker met de komst van Google+, omdat de rakning binnen de zoekresultaten van Google steeds meer bepaald gaat worden door het aantal ‘plussen’. Door zogenaamde share buttons toe te voegen aan pagina’s op de recruitmentsite kun je bezoekers jouw recruitmentsite laten delen. Gratis tools hiervoor zijn Addthis en Lockerz (voorheen AddtoAny). Hierbij krijg je ook nog eens statistieken en is het mogelijk om een koppeling te maken met Google Analytics.

Inhoudelijke tips voor beter vindbare recruitmentsites

In dit artikel lees je hoe je de recruitmentsite inhoudelijk beter vindbaar kunt maken.

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven