Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Recruitmentsite belangrijk bij werving starters

19-04-2011 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 3.274 keer | Stuur door |

Recruitmentsite belangrijk bij werving startersHoogopgeleide studenten en starters zijn 100% online. In de werving is een recruitmentsite een belangrijk middel om met de doelgroep te communiceren. Maar studenten en starters willen wel authenticiteit. In hun ogen vertellen foto’s en filmpjes niet het echte verhaal blijkt uit onderzoek van Studentalent.

Openstaande vacatures meest belangrijk

Studenten en starters hechten nauwelijks waarde hechten aan foto’s en filmpjes (8%) op de site van de potentiële werkgever. Deze vertegenwoordigen volgens hen niet het echte verhaal van het bedrijf. Wel belangrijk vinden ze de missie en visie van een organisatie en de openstaande vacatures.

Reageren het liefst per e-mail

In het reageren op openstaande vacatures zijn studenten en starters ook weer traditioneel, het overgrote deel (78%) verkiest voor een mail met cv boven het invullen van een webformulier (9%), uploaden van een cv (10%) of een profiel op LinkedIn (1%). De reden hiervoor is dat de doelgroep praktisch ingesteld is en graag ‘echt’ contact wil hebben.

Wanneer er vragen zijn en er contact moet worden opgenomen, is e-mailen met 61% ook het meest favoriet gevolgd door bellen (29%). Registereren of een profiel aanmaken (6%), chatten (1%), Skypen (0%) en contact via sociale netwerken (1%) zijn niet populair.

92% gebruikt Google

Bij de oriëntatie op mogelijke werkgevers wordt massaal gebruik gemaakt van Google (92%). Het zorgvuldig opgebouwde merk/bedrijf wordt dus gecheckt en fijntjes afgewogen op de zoekmachine. Ook Google Maps (28%), LinkedIn (23%), Forums (16%) en Facebook (15%) worden ingezet om de werkgevers beter te leren kennen. Slechts 4% gebruikt Hyves om een werkgever beter te leren kennen.

Afknappers

De grootste afknapper op de site van een mogelijke werkgever is het ontbreken van contactgegevens (37%). Ook het niet kunnen vinden van vacatures (27%) en gebruik van vage functietitels wordt niet gewaardeerd.

Mobiele recruitmentsite wordt belangrijker

Heeft in Nederland gemiddeld 32% een mobiele telefoon met toegang tot internet, maar liefst 53% van de studenten en starters heeft dit. Het wordt dus steeds interessanter voor werkgevers om ook een mobiele recruitmentsite te maken.

Studenten en starters kritisch over social media

Ook bij het actief inzetten van social media moeten bedrijven sterk rekening houden met de kritische blik van studenten en starters. Zij worden immers lid van een bedrijfsnetwerk, omdat zij dat bedrijf “gewoon leuk” vinden (57%). Social media worden door de doelgroep met name gebruikt voor het onderhouden van contact met vrienden, (laten) zien wat er zich afspeelt en uploaden van foto’s en filmpjes, waarbij Facebook met 80% verreweg het meest populair is onder studenten en starters. Openstaande vacatures zijn slechts voor een kwart een reden om een bedrijf te volgen.

Bron: Studentalent

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven