Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Franciscus Ziekenhuis gestart met doelgroepsites

06-05-2011 | Door: Martijn Hemminga | Praktijk | 4.489 keer | Stuur door |

Franciscus Ziekenhuis gestart met doelgroepsitesFranciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft twee doelgroepsites gelanceerd. De recruitmentsites zijn gericht op de werving van anesthesiemedewerkers en operatie-assistenten en speelt in op de twijfels die het operatiepersoneel heeft over hun carrière. Onder meer Youtube en social media zijn geïntegreerd.

Schaarse en weinig mobiele doelgroepen

Operatie-assistenten als anesthesiemedewerkers zijn niet alleen erg schaars, maar een groot deel van de doelgroep is niet van plan om van werkgever te wisselen. Een van de belangrijkste redenen is dat het werk in principe overal hetzelfde is en dat ze het bij hun huidige werkgever prima naar hun zin hebben. Franciscus Ziekenhuis Roosendaal speelt hier juist op in door operatie-assistenten en anesthesiemedewerkers te laten zien wat werken in het FZR zo uniek maakt op Alsjijeensophetpuntkomt.nl. Bezoekers die binnenkomen op de site krijgen twee keuzes: operatie-assistent of anesthesiemedewerker.

Homepage Alsjijeensophetpuntkomt.nl

Kijkje inde keuken

Wanneer je vervolgens de keuze maakt krijg je een kijkje in de keuken per doelgroep. Met onder meer filmpjes van echte medewerkers en 14 verschillende thema’s (zoals hieronder weergegeven) krijg je als geïnteresseerde een blik achter de schermen. Het doel hiervan is om nieuw arbeidspotentieel naar het FZR te bewegen en mensen (opnieuw) enthousiast te maken voor een van de vakgebieden.

Verschillende thema's waarop de doelgroep wordt aangesproken

Gericht de dialoog aangaan

In plaats van groots te adverteren is juist gekozen om heel gericht de dialoog met de doelgroep te zoeken. Hierbij staan de eigen medewerkers en dus toekomstige collega’s centraal om met elkaar in gesprek te gaan. Wervingsmethodieken die worden gebruikt zijn onder meer integratie met Hyves, LinkedIn en Twitter, werving via social media en Google, een eigen YouTube kanaal met filmpjes van de medewerkers, live chat en terugbelformulier.

Youtube en social media geïntegreerd in de recruitmentsite

De recruitmentsite, doelgroepsites en campagne zijn in samenwerking met Campaign Group ontwikkeld.

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven