Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Dutch Interactive Award voor Manpower.nl

13-05-2011 | Door: Martijn Hemminga | Nieuws | 5.230 keer | Stuur door |

Dutch Interactive Award voor Manpower.nlDe recruitmentsite van Manpower heeft 12 mei jl. de Dutch Interactive Award gewonnen in de categorie recruitment. De recruitmentsite is gebouwd door Modern Media en Minescape. Andere genomineerden in de categorie recruitment waren DeloitteWish, Luchtverkeersleider.nl, Werkenbijheineken.nl en Rhinofly.

IJzersterke case

Volgens de jury stak de Manpower.nl case met kop en schouders uit boven de andere genomineerde cases. Het juryrapport stelt: “De online propositie van marketinginstrument naar winstgevende online vestiging blijkt zeer succesvol. Alle werkprocessen zijn volledig online geïntegreerd, waardoor de opvolging van online kandidaten 100 procent is. De focus op workflow en de koppeling met intelligence en fulfilment maakt deze case ijzersterk.”

Zoekwoordanalyse

Voor Manpower.nl is op basis van de oude website en belangrijkste vacaturecategorieën een uitgebreide zoekwoordanalyse gemaakt. Hierin is gekeken naar de belangrijkste (combinaties van) zoekwoorden, die relevant zijn voor de vakgebieden waarin Manpower actief is. Deze keyword analyse vormde de basis voor de nieuwe navigatiestructuur welke voor Manpower.nl is gemaakt. Het doel van deze keyword analyse is het verkrijgen van relevant zoekverkeer op de website.

Beter vindbare vacatures

De website werd compleet geredesigned, waarbij er rekening werd gehouden met een geoptimaliseerde navigatie structuur voor zowel bezoekers als indexatie door zoekmachines. Centraal in het design stond de keyword analyse. Op basis hiervan zijn verschillende pagina’s en vacature categorieën in de website structuur opgenomen. Door logische klikpaden en makkelijk te navigeren pagina’s, is het mogelijk vanaf elke pagina binnen de website binnen drie klikken bij het vacature overzicht terecht te komen.

Manpower.nl

Direct sollicteren per vacature

Bij elke vacature staat de mogelijkheid tot directe sollicitatie. Op basis van een overzichtelijk sollicitatieformulier solliciteert de kandidaat direct binnen de website op de vacature. Vervolgens biedt Manpower de kandidaat de mogelijkheid om een persoonlijk profiel aan te maken, genaamd Mijn Manpower. Hierin kan de kandidaat onder andere zijn of haar profiel verder aanvullen, interessante vacatures ontvangen en wordt de mogelijkheid geboden direct op vacatures te solliciteren.

Manpower.nl sollicitatieformulier

Usability tests

Minescape voerde tevens een usability test uit van de nieuwe website van Manpower. In deze test werd de website getest door ‘echte’ gebruikers. Een ledenpanel van Minescape, een aantal medewerkers en kandidaten van Manpower voerden aan de hand van een vragenlijst een volledige test uit. De belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek zijn verwerkt in de doorontwikkeling van de website.

Vier keer zoveel sollicitaties binnen een maand

In de eerste maand nadat de nieuwe site live is gegaan steeg het aantal bezochte pagina’s op de site met 250%. Het aantal directe sollicitaties verviervoudigde naar 3.845 stuks. Het aantal bezoekers dat solliciteerde verdubbelde naar 4,5% en 868 personen schreven zich in als werkzoekende.

Trots

Radi Jaarsma, e-communications manager bij Manpower, is trots op de prijs: “Manpower heeft dankzij Minescape en Modern Media online een grote sprong voorwaarts kunnen maken. Onze ruimschoots behaalde doelstellingen en de zeer prettige samenwerking maken het een meer dan geslaagd project. De award is een prachtige bekroning op ons harde werk.”

Over de Dutch Interactive Awards

De Dutch Interactive Awards, een initiatief van PIBN en Emerce, werden gisteravond voor het tweede jaar op rij uitgereikt voor het beste interactieve werk.

Bronnen: Modern Media/Minescape | Dutch Interactive Awards

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven