Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Maak een mobiele versie van de recruitmentsite

02-08-2011 | Door: Martijn Hemminga | Artikelen | 8.792 keer | Stuur door |

Maak een mobiele versie van de recruitmentsite Steeds meer mensen hebben in Nederland een smartphone. Een mobiele telefoon waarmee onder meer op internet kan worden gesurft. Dit betekent ook dat de kans groter wordt dat bezoekers op uw recruitmentsite komen met een mobiele browser. Een mobiele recruitmentsite wordt steeds belangrijker.

Normale recruitmentsite is slecht leesbaar

Een normale recruitmentsite is op een mobiele telefoon vaak slecht leesbaar. Werkzoekenden moeten goed inzoomen, voordat de content op de site goed leesbaar wordt op het mobiele toestel. Dit inzoomen komt de leesbaarheid niet ten goede en zal door gebruikers als onprettig worden ervaren. Sommige sites zijn zelfs helemaal niet meer leesbaar, doordat allemaal verschillende delen van de site elkaar overlappen.

Solliciteren zonder uploads

Naast de leesbaarheid is er nog een ander issue dat speelt. Mensen hebben op hun mobiele telefoons geen cv staan die ze kunnen uploaden bij het solliciteren. Je zult dus moeten zorgen dat mensen kunnen sollicteren zonder CV te hoeven uploaden of via hun LinkedIn-profiel.

Mobiele sites nog geen gemeengoed

Mobiele websites zijn nog geen gemeengoed in Nederland. Uit onderzoek in 2010 van Intelligence Group bleek dat slechts één van de 100 beste recruitmentsites een mobiele variant had. Daarnaast hadden vier werkgevers een recruitmentsite die goed leesbaar is via de mobiele telefoon, maar daar niet specifiek voor gebouwd is. Ondanks dat het bezoek via mobiele telefoons nog niet hoog is, zal dit wel gaan stijgen. Vooral voor werkgevers die starters werven en mensen in beroepsgroepen als ict, marketing en communicatie, kan het inteerssant zijn om een mobiele recruitmentsite te hebben. Houd de webstatistieken van uw recruitmentsite in de gaten, want daarop staat hoeveel procent van uw bezoekers met een mobiele browser uw site bezoeken en met welk besturingssysteem (iPhone, Android etc.).

Voorbeeld van de zichtbaarheid van mobiel bezoek in webstatistieken

Drie mogelijkheden voor een mobiele recruitmentsite

Er zijn drie mogelijkheden om uw recruitmentsite goed leesbaar te maken op een mobiele telefoon. De eerste is een speciale mobiele versie te maken van uw gewone recruitmentsite. Deze heeft ook een apart url. Een voorbeeld hiervan is de recruitmentsite van Deloitte, m.werkenbijdeloitte.nl. Een tweede mogelijkheid is ervoor te zorgen dat uw gewone recruitmentsite ‘vertaalt’ wordt naar een kleiner scherm. Sommige content management systemen hebben modules die hier automatisch voor zorgen. Content van uw recruitmentsite die niet kunnen worden vertaald, worden dan automatisch weggelaten. De derde vorm is het ter beschikking stellen van een app voor mobiele telefoons. Het nadeel van deze laatste mogelijkheid, is dat er geen standaard is en dat u meerdere apps moet laten ontwikkelen voor de verschillende besturingssystemen die er zijn: iPhone, Blackberry, Android, Nokia en Windows.

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 02-08-2011 om 11:20 en is terug te vinden in de categorie Artikelen. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Erica heeft op september 20, 2012 12:23 een reactie geplaatst.

    Interessant artikel wat vooral gebaseerd op feitelijkheden. Ik ben van mening dat de ‘mobiele website’ nu nog in de introductiefase zit en dat het komende tijd doorontwikkeld moet worden, zoals bij elke nieuwe applicatie/functionaliteit.

    De kern van een goede mobiele website ligt ‘m in de gebruiksvriendelijkheid. Het doel van een mobiele recruitmentwebsite is het kenbaar maken van vacatures en daarop kunnen solliciteren binnen een kort tijdsbestek. Dus geen ellenlange formulieren en bijvoorbeeld werkzoekenden voorzien van een LinkedIn koppeling.

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven