Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Nieuwe recruitmentsite HagaZiekenhuis

23-01-2012 | Door: Martijn Hemminga | Praktijk | 6.298 keer | Stuur door |

Nieuwe recruitmentsite HagaZiekenhuisVandaag heeft het HagaZiekenhuis haar nieuwe recruitmentsite gelanceerd. Met het thema ‘HagaZiekenhuis van jouw perspectief’ laten medewerkers op de recruitmentsite zien hoe zij het werk bij het ziekenhuis ervaren. Tegelijkertijd start ook een nieuwe campagne die zich met name richt op de Spoedeisende Hulp, Operatiekamers en Intensive Care.

Facebook geïntegreerd in recruitmentsite

De homepage van de nieuwe recruitmentsite www.werkenbijhaga.nl bestaat uit foto’s die eigen medewerkers hebben gemaakt en op Facebook hebben geplaatst. Door middel van een slider krijgt de bezoeker van de site steeds een andere foto te zien. Het HagaZiekenhuis wil zo geïnteresseerden een authentiek kijkje geven in de ‘keuken’ van hun mogelijk toekomstige collega’s.

Homepage recruitmentsite HagaZiekenhuis

Onnodig gebruik van slides en iframes

Op het eerste gezicht ziet de site er fris en goed uit. Na een paar seconden wordt steeds een nieuwe foto zichtbaar op de homepage met een slide-effect (van rechts naar links schuivende foto). Het ‘faden’ van beelden was rustgevender geweest en zou beter bij het ontwerp passen. Ook bij het navigeren binnen de site wordt gebruik gemaakt van verticale sliders in de huisstijlkleuren blauw en groen. De eerste keer is het verfrissend, maar na een paar minuten is het storend en eigenlijk overbodig. Slides zichtbaar bij navigeren door de recruitmentsite

Vacatures worden via een iframe vertoond op de site, wat anno 2012 eigenlijk niet meer kan omdat dit de vindbaarheid van de site en de vacatures moeilijk maakt. Vacatures kunnen verder alleen worden doorgemaild en niet worden verspreid via social media. Vreemd, omdat het ziekenhuis onlangs nog in onderzoek naar voren kwam als meest actieve Nederlandse ziekenhuis op social media. De vacatures van de doelgroepen Spoedeisende Hulp, Operatiekamers en Intensive Care worden overigens wel getoond op de site in plaats van via een iframe.

Positief aan de site is dat er veel met films wordt gewerkt. Deze zijn mooi geïntegreerd in de site. Het horizontale slide effect dat hier wordt gebruikt om naar andere filmpjes te gaan is wel logisch. Jammer is dat de gesproken tekst van de filmpjes niet zijn uitgeschreven. Dit is handig voor mensen die geen geluid kunnen afspelen, maar ook noodzakelijk voor de vindbaarheid in zoekmachines.

Binnen 24 uur persoonlijk contact

Het HagaZiekenhuis vindt het belangrijk dat geïnteresseerden in een functie zich welkom voelen en snel het sollicitatieproces kunnen doorlopen. Hiervoor heeft het ziekenhuis een ‘welkomstteam’ geformeerd. Dit team neemt binnen één werkdag contact op met sollicitanten voor de SEH, OK of IC en regelt direct een afspraak voor een kennismaking op de afdeling. De eerste sollicitanten worden bovendien opgehaald met een 100% elektrische auto: een combinatie van het Nieuwe Werken en het Nieuwe Rijden.

Multimediale campagne

De nieuwe recruitmentsite wordt onder de aandacht gebracht met uitingen in vakbladen en op relevante vacaturesites, waarin wordt verwezen naar de website. Daarnaast worden commercials op radio en TV ingezet, verschijnen billboard in de regio Haaglanden en wordt reclame gemaakt op tram en Randstadrail. Hieronder de tv-commercial:

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 23-01-2012 om 16:22 en is terug te vinden in de categorie Praktijk. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

 1. Richard Pflug heeft op januari 23, 2012 19:20 een reactie geplaatst.

  Hallo,

  Dank voor je feedback op onze nieuwe recruitment site. Er zitten een aantal nuttige punten in die we zeker zullen meenemen in nieuwe releases van de site. Met werkenbijhaga.nl hebben we een fundament neergezet waar we op gaan doorbouwen. Het blijft dus zeker niet bij een eenmalige campagne.

  En (daar gaat het tenslotte om) de website heeft inmiddels al de eerste afspraken voor sollicitatiegesprekken opgeleverd.

  Hartelijke groet,

  Richard Pflug
  Senior adviseur nieuwe media
  HagaZiekenhuis

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven