Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Nieuwe recruitmentsite Sint Franciscus Gasthuis

06-02-2012 | Door: Martijn Hemminga | Praktijk | 6.638 keer | Stuur door |

Sint Franciscus Gasthuis heeft nieuwe recruitmentsiteOm de komende jaren aan de stijgende vraag naar gekwalificeerde zorgmedewerkers te voldoen, heeft het topklinische opleidingsziekenhuis Sint Franciscus Gasthuis een nieuwe recruitmentsite gelanceerd. De website biedt uitgebreide informatie voor bezoekers die een functie in de zorg ambiëren of op zoek zijn naar een opleidingsplaats.

Volledige recruitmentsite

De eerste indruk van www.werkenbijhetsfg.nl, die is ontwikkeld door het Sint Franciscus Gasthuis in samenwerking met Seneca, is zeer compleet. De homepage is erg compact, maar door de blokken met foto’s en tekst door elkaar te gebruiken moet je goed kijken waar je welke informatie kunt vinden. De navigatie is overzichtelijk en er schuift een groot blok uit met submenu wanneer je er met de muis overheen gaat. Bij sommige submenu-items verschijnt er rechts in het blauwe blok een korte beschrijving wat je achter de link kunt vinden.

Homepage recruitmentsite Sint Franciscus Ziekenhuis

Testimonials

Als het gaat om testimonials scoort de recruitmentsite van het SFG zeer goed. In totaal zijn er maar liefst 37 testimonials op de site te vinden, wat misschien iets teveel van het goede is. Met name het overzicht ontbreekt door deze allemaal onder elkaar te plaatsen.

Veel scrollen

Testimonial op recruitmentsite Sint Franciscus ZiekenhuisZo beknopt de homepage is, zo veel moet je scrollen op sommige subpagina’s. Dit komt mede doordat de recruitmentsite soms smaller is dan standaard nodig is. Daar de tekstblokken op de pagina’s ook nog eens smal zijn, moet je als bezoeker wel heel veel scrollen. Vooral bij de testimonials is dit het geval.

Persoonlijk

De vele foto’s en testimonials maken de site erg persoonlijk. In de vacatures vind je ook de contactgegevens terug van de leidinggevende. Wanneer je contact wilt opnemen via de contactpagins is deze helaas wel onpersoonlijk. Het voorstellen van medewerkers van P&O had de site nog meer persoonlijkheid meegegeven.

Losse recruitmentsite

Voor de realisatie is bewust gekozen voor een aparte site van het door het content management systeem Smartsite gedreven www.sfg.nl. Met een aparte site kan het SFG veel gerichter informatie (tekst en foto) bieden aan de verschillende beroepsgroepen. Daarnaast wordt de informatie beter gevonden en zijn er nieuwe mogelijkheden voor de navigatie. Bij ‘bereikbaarheid’ wordt er verwezen naar de corporate site, die er een stuk minder mooi uitziet. Handiger was geweest om de informatie ook op de werken bij-website te plaatsen. Het CMS Smartsite is hiervoor gekoppeld met het vacaturesysteem Tangram.

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 06-02-2012 om 18:28 en is terug te vinden in de categorie Praktijk. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

 1. mari heeft op februari 8, 2012 10:25 een reactie geplaatst.

  Hallo,
  Heb de site eens goed bekeken en ben van mening dat het niet echt een bijzondere site is geworden. Laat staan dat de site grafisch gezien tot de verbeelding spreekt.
  Dan het belangrijkste onderdeel van een werken bij site, de vacatures.
  Klik je op een vacature op de homepage kom je niet in een detailscherm maar weer in een selectieveld. Solliciteren is een drama, volgens mij zijn er een groot aantal mogelijkheden om het de sollicitant eenvoudiger te maken. Echter niet op deze site.
  Het magische candidate experience is volgens vele geleerde het toverwoord van 2012. Maar bij het design of bouwen van de site is daar geen rekening mee gehouden.
  Mijn conclusie, erg matige site en zou er zelf niet zo’n ophef over maken.

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven