Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Recruitmentsite belangrijkste middel voor employer branding

17-02-2012 | Door: Martijn Hemminga | Nieuws | 5.902 keer | Stuur door |

Recruitmentsite belangrijkste middel voor employer brandingDe recruitmentsite is het meest gebruikte en effectiefste communicatiemiddel om te bouwen aan het employer brand. De vindbaarheid via zoekmachines staat op de tweede plaats. Dit blijkt uit onderzoek onder 400 employer brand professionals en directieleden ten behoeve van het boek ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’ dat vandaag verschijnt.

Recruitmentsite belangrijkst en meest effectief

In het onderzoek ‘Het Nieuwe Employer Brand’ zijn 41 verschillende communicatiemiddelen onderzocht op hun inzet ten behoeve van employer branding en het effect dat daaraan wordt toegekend. De top-10 instrumenten die door Nederlandse werkgevers het meeste effect op het employer brand wordt toegekend, zijn:

1. Recruitmentsite 82 van de 100 punten
2. Vindbaarheid via zoekmachines 80
3. Campusrecruitment 80
4. TV 80
5. Vacatures op vacaturesites 74
6. Vacatures op vacaturesites 74
7. Beheren van communities op social media (actief) 73
8. Corporate storytelling 73
9. (Video-)testimonials 72
10. Printadvertenties in de landelijke krant 72

De recruitmentsite is het effectieve communicatiemiddel om te bouwen aan het employer brand. Na de recruitmentsite is zoekmachine marketing een veel gebruikt en effectief instrument. Opvallend is het effect dat aan TV wordt toegekend. TV scoort goed, maar wordt door slechts 3 procent van de ondervraagden gebruikt.

Wat doen werkgevers met een sterk employer brand?

Naast wat de gemiddelde werkgever aan instrumenten inzet, is ook gekeken naar wat topwerkgevers doen. Topwerkgevers zijn werkgevers die voldoen aan voorwaarden zoals een hoge medewerkerstevredenheid, veel open sollicitaties ontvangen en een top 10-positie onder de doelgroep. Topwerkgevers zetten naast de eigen recruitmentsite vooral in op campusrecruitment, public relations (PR), corporate storytelling, externe nieuwsbrieven en jobboards. Naast het hoge gebruik wordt hier ook het meeste effect aan toegekend.

Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand

Op 17 februari is het nieuwe boek ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’ op de Nederlandse markt verschenen. Het is het eerste Nederlandse boek over dit onderwerp. Aan de basis van het boek ligt een groot en omvangrijk onderzoek naar de fundamenten van employer branding onder 400 professionals en directieleden. Uit het onderzoek zijn onder meer ken- en stuurgetallen op het gebied van employer branding voortgekomen die niet eerder onderzocht en gepubliceerd zijn.

Reageer


Dit artikel is geplaatst op on 17-02-2012 om 10:05 en is terug te vinden in de categorie Nieuws. Reactie op dit artikel kun je volgen via de RSS 2.0 feed. Je kunt een reactie plaatsen, of een trackback van jouw site plaatsen.
1 Comment so far

  1. Weg met de recruitmentsite! | wervingsvisies heeft op mei 10, 2012 09:16 een reactie geplaatst.

    [...] organisaties over het algemeen zeer tevreden over zijn, zoals ook blijkt uit het onderzoek naar Het Nieuwe Employer Brand: de recruitmentsite staat nog steeds op de eerste plaats als het meest gebruikte en als meest [...]

Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven