Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

5 nominaties Dutch Interactive Awards Recruitment

05-04-2012 | Door: Martijn Hemminga | Nieuws | 12.288 keer | Stuur door |

5 nominaties Dutch Interactive Awards RecruitmentOp 10 mei a.s. worden voor de derde maal de vakprijzen voor het beste werk van Nederlandse interactieve bureaus uitgereikt: de Dutch Interactive Awards (DIA). In 8 verschillende categorieën kon worden ingezonden, waaronder Recruitment. Onder meer Ernst & Young, PwC en Randstad maken kans op een bekroning. 

Presentatie ingezonden werk

De organisatie van de Dutch Interactive Awards ontving in de afgelopen maanden enkele honderden inzendingen van Nederlandse bureaus. Zij zonden hun beste werk in voor een of meerdere categorieën, dat na 1 januari 2012 werd opgeleverd. Op 13 april zullen veertig geselecteerde teams in 8 categorieën aan een onafhankelijke jury hun cases presenteren. Op 10 mei zullen de prijzen tijdens een feestelijke avond worden uitgereikt.

Genomineerden recruitment

De kanshebbers op een Dutch Interactive Award in de categorie Recruitment zijn dit jaar:

Ernst & Young 360me.nl

De site 360me.nl moet bijdragen aan de doelstelling van Ernst & Young om Employer of Choice te worden, te zijn en te blijven. Dit door al in een vroeg stadium, tijdens de studie, bij potentiële kandidaten Ernst & Young als coach en ontwikkelaar van het vak te positioneren. Vanuit de gedachte van coach en ontwikkelaar van het vak en medewerkers, is op basis van een kwalitatieve 360 graden test van onderzoeksbureau Hudson een interactieve applicatie ontwikkeld. De 360 graden gedachte is doorgetrokken in de site, die in zijn geheel om de bezoeker heen staat. De test zelf bestaat uit een drietal onderdelen die de potentiële medewerker eerst zelf invult. Daarna kan hij personen uit zijn persoonlijke omgeving (zoals familie, vrienden, collega’s of studiegenoten) uitnodigen om de test over hem in te vullen. Zo ontstaat een totaal 360 graden beeld van de potentieel medewerker. Dit helpt hem te bepalen waar hij nu staat en in wat voor soort functie en organisatie hij zou passen in een toekomstige carrière. Van een aantal medewerkers van Ernst & Young die de test ook hebben gedaan, worden de ervaringen en resultaten op de site met de bezoeker gedeeld. Uiteraard ontbreken social links niet en is er ruimte om contact op te nemen met de recruiters van Ernst & Young om over de testresultaten van gedachten te wisselen. De primaire doelgroep van de site bestaat uit HBO en WO-studenten (accountancy, bedrijfseconomie, bedrijfskunde, fiscale economie en fiscaal recht). 360me.nl is door Rhinoflyin ontwikkeld in opdracht van Ernst & Young.

360me.nl

Werken bij PWC

Waarom wil je als student of professional liever bij PwC werken dan bij Deloite of Ernst & Young? PwC vroeg zich af wat haar nu onderscheidend maakt van de andere Big 4 accountants. Alle vier de kantoren zijn ‘grote jongens’; conservatief, de functieprofielen komen overeen en ze hebben een formele, onpersoonlijke reputatie. Op haar recruitmentsite laat PwC haar persoonlijkheid spreken: wie zijn de mensen achter het grijze pak? In alle online activiteiten worden de medewerkers van PwC aan het woord gelaten; over wat ze leuk vinden, welke keuzes zij maken, welke contacten zij onderhouden of wat ze in hun vrije tijd doen. Bezoekers kunnen direct zien wie bij PwC in hun sociale netwerk zitten en kunnen makkelijk met hen in contact komen. In social media worden de ervaringen van studenten zelf benadrukt door bijvoorbeeld een persoonlijk jaarverslag van hun sociale activiteiten te maken of door hen ervaring op te laten doen met de inhoud van het vak in de ‘jij beslist’-facebookgame. De site heeft gezorgd voor een groei van 26% in bezoekersaantallen en de vacatures zijn 86% vaker bekeken! LBi Netherlands heeft de recruitmentsite gebouwd in opdracht van PwC.

PwC

Randstadstudent.nl

Studenten die op zoek zijn naar een bijbaan kunnen via de nieuwe website Randstadstudent.nl heel gemakkelijk een bijbaan vinden. Er is een onderscheid gemaakt tussen tijdelijke bijbanen, vaste bijbanen en baantjes waarbij de student aan zijn/haar CV kan bouwen. Denk bij dit laatste vooral aan studie gerelateerde banen. Ook kunnen werkgevers nu heel simpel hun bedrijf aanmelden op de site. Als een werkgever tijdelijke arbeidskrachten nodig heeft, dan helpt de site de werkgever aan studenten die voor het betreffende bedrijf willen werken. De verwachting van de nieuwe website is dat meer studenten zich zullen gaan inschrijven voor een bijbaan via Randstadstudent.nl. Bovendien is het nu mogelijk om de concurrentie aan te gaan met overige online aanbieders van studentenvacatures. In het eerste jaar waren de doelstellingen vooral gericht op het realiseren van sitebezoek door de doelgroep en het vullen van de database met studentenprofielen. Het aantal studenten dat zich inschreef via randstadstudent.nl viel hoger uit dan waar in de prognose rekening mee werd gehouden. Het aantal voorgestelde kandidaten viel twee keer hoger uit dan verwacht. Om alles te kunnen verwerken, moest er tijdelijk een communicatiestop worden ingelast. De recruitmentsite is uitgevoerd door Freshheads in samenwerking met Connect Holland.

Randstadstudent.nl

USG Capacity

USG Capacity heeft ervoor gekozen om een duidelijke online strategie neer te zetten met een focus op customer intimacy, aangezien de doelgroep van USG Capacity vanuit haar vakgebied voorop loopt in online. De focus van USG Capacity op customer intimacy is een andere focus dan de meeste recruitment websites, die meestal alleen gericht zijn op (‘platte’) conversie. Met de focus op customer intimacy verwacht USG Capacity dat haar doelgroep nog meer gevoel en beleving bij USG Capacity krijgt als belangrijkste arbeidsbemiddelaar in de marketing- en communicatiebranche. Om dit plan te kunnen realiseren, zonder extra grote budgetten aan te vragen, werd als uitgangspunt genomen dat een deel van de offline budgetten zouden worden geheralloceerd voor online. Samen met Modern Media werd daarop een plan gemaakt voor de ontwikkeling van een nieuwe website die deze doelstellingen mogelijk zou maken. Vanuit het projectteam is samen met USG Capacity gewerkt aan de functionele invulling van de nieuwe website middels concepting en wireframes, waarna ook het design geheel nieuw is opgezet om ervoor te zorgen dat het aansluit bij het gevoel dat overgebracht diende te worden. Het uiteindelijk resultaat is zowel door de opdrachtgever als ook het moederconcern (USG People) enthousiast ontvangen. De reacties van de doelgroep (marketing- en communicatie professionals staan bekend als kritische en veeleisende personen als het gaat om online vanwege hun vakgebied) waren en zijn nog steeds erg positief. De site van USG Capacity is gebouwd door Modern Media.

USG Capacity

Werken bij Bol.com

Bezorg Bol.com binnen 10 weken een nieuwe recruitmentsite die aansluit bij de bedrijfsvoering. Uitgangspunten zijn: open source, platform onafhankelijk, meetbaar, goed vindbaar via zoekmachines, navigeerbaar, gericht op conversie en een basis voor verdere ontwikkeling. Realisatie mag op geen enkele manier de e-commerce activiteiten verstoren. De ROI van de business case is gebaseerd op verminderde inzet van W&S-bureaus en minder inzet van ‘paid media’ zoals jobboards. Het verkeer uit ‘owned & earned’ media moet worden verhoogd en de belangrijkste bron van kandidaten worden. De primair gezochte doelgroep bestaat uit specialisten, experts en bevlogen vakidioten. Types die bol.com nu al in dienst heeft en waar ze er meer van nodig hebben. De trots die zij voelen moet op een laagdrempelige manier worden gecommuniceerd. De huidige medewerkers moeten de content makkelijk kunnen delen, zonder dat het “pushy” overkomt op soortgelijke types die in de netwerken zitten van de medewerkers, maar wel tot de doelgroep behoren. De website is dusdanig opgesteld dat het gedrag van de bezoeker optimaal kan worden gemeten, wat leidt tot kleine, voortdurende aanpassingen aan de website. De recruitmentsite is door Netwerven gebouwd.

Bol.com banen

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven