Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Niveau recruitmentsites sterk gestegen in 2012

24-09-2012 | Door: Martijn Hemminga | Nieuws | 6.916 keer | Stuur door |

Niveau recruitmentsites sterk gestegen in 2012Het niveau van recruitmentsites in Nederland is in 2012 sterk toegenomen in vergelijking met 2011. Scoorde in 2011 slechts één werkgever meer dan een 8, dit jaar zijn er 5 met een 8 of hoger. Dat blijkt uit de 6e editie van Digitaal-Werven, waar bij meer dan 400 werkgevers in Nederland zijn onderzocht op de geboden digitale sollicitatie-ervaring.

Bijna 10 procent scoort 7 of hoger

Niet alleen het aantal recruitmentsites dat een 8 of hoger scoort is toegenomen, ook het aantal werken bij-sites die minimaal met een 7 worden beoordeeld is gestegen. Dit jaar zijn er 39 organisaties die minimaal een 7 scoren. De recruitmentsites worden beoordeeld op meer dan 70 elementen variërend van de toegankelijkheid van een website tot het grafisch ontwerp, van de innovatieve opties tot het sollicitatieproces. Toch valt er nog veel te verbeteren blijkt uit het onderzoek. Zo komt de werkenbijuworganisatie-URL bij 62% van de onderzochte werkgevers niet uit bij hun eigen werkenbij-site.

Kwart werkgevers wijst kandidaten niet af

Digitaal-werven onderzoekt meer dan alleen de recruitmentsite en kijkt ook naar het digitale deel van het sollicitatieproces en de social media aanwezigheid. Het aantal onbeantwoorde sollicitaties exact gelijk gebleven ten opzichte van 2011: 24%. Ongeveer een kwart van alle organisaties in Nederland (in 2010 was dit 25%) neemt dus niet eens de moeite om een sollicitant af te wijzen na een sollicitatie.

Nominaties beste digitale sollicitatie-ervaring

In totaal zijn 7 organisaties genomineerd voor de award van de beste digitale sollicitatie-ervaring. Dit zijn (in alfabetische volgorde): Cap Gemini, Deloitte, Enexis, Quinity, Tam Tam, Technische Unie en VUmc. Hierbij zitten twee voormalig winnaars: Deloitte (in 2011 en 2010) en Tam Tam (in 2009). Omdat een onderzoek nooit het hele gevoel van een website kan weergeven buigt een jury zich over de vraag welke van de 7 genomineerden op 2 oktober de award voor de beste digitale sollicitatie-ervaring wint.

Bron: Digitaal-Werven

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven