Naar de homepage
Naar de homepage
 
     
 

Recruitmentsite in top 3 recruitmentfocus voor 2013

30-01-2013 | Door: Martijn Hemminga | Onderzoek | 7.023 keer | Stuur door |

Recruitmentsite in top 3 recruitmentfocus voor 2013Social media zijn het belangrijkste strategische focuspunt van 2013 voor recruiters, gevolgd door het verbeteren van het employer brand en het verbeteren van de recruitmentsite. Dit blijkt uit een tussentijds resultaat van het onderzoek ‘Recruitment kengetallen 2013’, waaraan al meer dan 100 recruiters en recruitmentmanagers hebben deelgenomen.

Behoud van personeel minder belangrijk

Social media zijn veruit de belangrijkste focus van recruitment (68%), zoals blijkt uit de top 10. Dit wordt op afstand gevolgd door het verbeteren van het employer brand (55%) en van de recruitmentsite (53%). Op plaats vier en vijf komen respectievelijk het verbeteren van de interne organisatie en het verkrijgen van kennis over de arbeidsmarkt terug. 

Focus van recruitment in 2013

%

Social media

68%

Het verbeteren van het employer brand/werkgeversimago

55%

Verbeteren recruitmentsite

53%

Het verbeteren van de interne organisatie

43%

Het verkrijgen van (meer) kennis over de (doelgroepen op de)   arbeidsmarkt

42%

Het behouden van personeel

34%

Sourcing

33%

Kostenreductie

31%

Meer integratie met doorstroom en uitstroom

24%

Flexibilisering van de organisatie

20%

Top 10 focus van recruitment binnen organisaties

Focus op praktische aspecten

Strategische aspecten zijn voor recruiters relatief minder van belang in 2013 dan de meer praktische invulling van het bak. “Opvallend is dat de focus met name op hele praktische zaken ligt, zoals social media en de recruitmentsite, en minder op strategische punten als flexibilisering, internationale recruitment en RPO’, aldus Geert-Jan Waasdorp, projectleider ‘Recruiment kengetallen 2013’. ‘Het is goed om te zien dat het vakgebied aan het vernieuwen is en dat recruitment intelligence steeds belangrijker wordt.’ Meer weten of meedoen aan het onderzoek: ga naar www.recruitmentscan.nl.

Technische verantwoording

Het onderzoek naar Recruitment kengetallen is gehouden onder ruim 100 recruiters en recruitmentmanagers. De vraagstelling die aan dit persbericht ten grondslag ligt is: Waar zal in het komende jaar binnen uw organisatie de focus liggen als het gaat om recruitment? Bij deze vraag kon worden gekozen uit 15 antwoordcategorieën, waarbij meerdere antwoorden mogelijk zijn.

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 


         
   
         
         
Zustersites van Recruitmentsites.info:

 


  Recruitmentsites.info
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2009 - 2023
         
Amcinfo.nl: alles over arbeidsmarktcommunicatie Vacatureteksten.info: alles over vacatureteksten Budgetrecruitment.nl: alles over budgetbewust werven